טיפול ממושך בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/02/2015 | 12:38 | מאת: נטלי

בתנו בת 4 סובלת מעצירות קשה. בהמלצת רופא מקופ"ח נתנו לה נורמלקס חצי שנה. היא קיבלה את התרופה במינון של 4.אבל בגלל הבריחות הרבות של קקי לתחתונים, נתנו לה לא באופן קבוע, בעיקר לפני סוף שבוע ,כדי לצמצם בריחות בגן. כרגע הבנו שחשוב מאוד להקפיד לתת כל יום את התרופה. האם אפשר לתת לה את נורמלקס עוד חצי שנה באופן קבוע (4 ביום)? האם יש אפשרות להימנע מבריחות?

לפי דעתי בריחות של צואה לתחתונים בזמן הטיפול בנורמלקס במינון 4 גרם קרו בגלל מינון נמוך מדי של נורמלקס, ההתאפקות ואגירת הצואה המשיכו. אפשר לתת טיפול בנורמלקס במשך שנים ברציפות ללא תופעות לואי. היא צריכה לקבל מינון גבוה יותר-8 גרם או12 גרם ליום אולם אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים להתאמת טיפול ומעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער