עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/09/2014 | 20:27 | מאת: יהלי

שלום רב לבני בן החמש היתה עצירות קשה פעם ראשונה ולפני שבוע היתה לו יציאה קשה. לאחר כמה ימים היתה לו שוב יציאה שאותה עשה בתחתונים כי לא רצה לשבת באסלה כי פחד שיכאב לו.. הוא בטראומה מזה ולא מוכן מאז לשבת באסלה בכלל... אשמח לעצה מועילה! תודה רבה!

עצה מועילה היא טיפול במרכך צואה פגלקס או נורמלקס במינון שיגרום ליציאה רכה כל יום .יציאה רכה אינה כואבת, וחוויה חוזרת של יציאה ללא כאב תרגיע את החרדה .הטיפול צריך להמשך תקופה של מספר שבועות לפחות או מספר חודשים-תלוי בהתנהגות שלו .רק לאחר שתושג שוב יציאה רגילה בשירותים ללא פחד רק אז אפשר להפסיק טיפול.במקביל לטיפול צריך להרגיע את הילד שוב ושוב ולהסביר שעכשיו מקבל טיפול והכאב לא יחזור. בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער