עצירות אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/07/2014 | 10:42 | מאת: טלי

שלום רב, ברצוני להתייעץ - ביתי בת השנתים סובלת מעצירויות (עד שבועים וחצי). אני מביאה לה נורמלקס, בעצת הגסטרולוג אצלו ביקרתי. לטענתו מדובר בבעיה פסיכולוגית וניתן לתקן זאת בעזרת פרסים וכו. ניסיתי את שיטתו אולם הבעיה לא נפתרה ואף הנורמלקס לא עוזר (אני שמה לה בכוס כמות של 12 על פי הכוס מדידה) ועדיין זה לא עובד. יצויין שביתי לא אכלנית ועל כן כל נסיון לדחוף לה עגבניות ושזיפים לא מצליח. האם יש חומר יותר חזק מנורמלקס ? יצויין בנוסף כי אני לא מצליחה להכניס לה נרות גלצירין (היא נכנסת לפאניקה ואני מפחדת שזה יוצר לה יותר רתיעה). בבקשה עזרה!!!

בדרך כלל עצירות בגיל שנתיים וחצי נגרמת על ידי התאפקות והתאפקות מתחילה בתגובה ליציאה קשה וכואבת או בעקבות כאב מפיסורה בפי הטבעת. הטיפול במצב זה מתבסס על ריכוך צואה כדי לאפשר יציאה רכה שיוצאת בקלות וללא כאבים וכך בהדרגה במשך מספר חודשים חל שיפור וההתאפקות פוחתת .אם לא חל שיפור עם נורמלקס 12 גרם ליום יתכן שאינה מקבלת את כל המנה או לא נותנים לפי ההוראות בכמות הנוזל המתאימה.(12 גרם צריך להמיס ב150 מיליליטר שתיה).אם מקבלת את כל המנה ולפי הוראות ההכנה ועדיין אין שיפור אז היא צריכה מינון יותר גדול. אפשר 8 גרם ב120 מל שתיה פעמיים ביום ואפשר גם יותר. אם אין יציאה שבועיים סימן שיש גוש גדול וקשה שצריך לפורר אותו עם כמות גדולה יותר של נורמלקס למשך שבוע ימים ואחר כך לרדת במינון אך הוראות אלה צריכות להנתן פנים אל פנים ועם מעקב רפואי.אין תכשיר יותר טוב. נרות גליצרין או חוקנים צריך להפסיק מיד! הפחד הכאב והמאבק הכרוכים במתן הנרות רק גורמים לנזק ולהחמרת ההתאפקות והעצירות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער