עצירות אצל ילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/06/2014 | 15:28 | מאת: אילנית

שלום, בתי בת הארבע וחציגמולה מזה שנתיים מפיפי ומגיל שלוש מקקי.עוד לפני הגמילה, בכל פעם שהיתה לה יציאה היא ישבה כשעה עם הטיטול עד שהצליחה. עד היום יציאותיה קשות ובעלות קוטר רחב מאד. בחודש האחרון המצב החמיר ויש לה יציאות כפעמיים בשבוע ומכיון שהן כואבות היא פוחדת מהן, מונעת אותן ואף מונעת מעצמה לעשות פיפי. הילדה מאד בררנית באוכל ולא מוכנה לאכול ירקות ופירות (למעט בננה) ,שותה רק מים ותחליפי חלב. מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצ"ב? תודה

הטיפול המתאים הוא ריכוך יציאה על ידי מתן אבקת נורמלקס או פגלקס.ללא טעם או ריח נמסות היטב בשתיה טעימה קרה או חמה.לתת את המינון הרשום על האריזה אך אם לאחר שבוע ימים היציאה לא רכה אפשר לעלות במינון עד מינון של 16 גרם בכוס שתיה כל יום. המינון הנכון הוא זה הגורם ליציאה רכה וללא כאב כל יום.טיפול במינון זה צריך להמשיך לפחות חצי שנה לפני שיורדים בהדרגה במינון. הייתי מציעה לעשות מספר בדיקות לשלול סיבה רפואית לעצירות כגון צליאק ותפקודי בלוטת התריס.חשוב להשקיע בחשיפה מתמדת לפירות וירקות כחלק מהארוחות המשותפות (דוגמה אישית)וגם כנשנוש בין הארוחות אך לא להכריח כי זה רק מגביר את ההתנגדות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער