בן שנתיים עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/02/2014 | 11:37 | מאת: נטלי

אשמח לחוות דעת הבן שלי בן שנתיים כמעט, מזה שנה סובל מעבירות קשה בוכה בכי היסטרי ממש כאילו הוא בלידה כאשר יש לו יציאה! יש לציין שהוא בררן באוכל ורוב היום אוכל שטויות מנסה מאכלים אך מוציא מהפה בטענה שזה לא טעים בסביבות החצי שנה מקבל נורמלקס אך אם יש יום ששכחתי לתת שוב בכי היסטרי, עדיין לא גמול ואני בנתיים גם לא מנסה.. הוא יודע שיש לו יציאה כי לפני הוא אומר לי קקי ואז מתחיל ההיסטריה סביב זה מתאמץ כמו אדם מבוגר.. מה ניתן לעשות איך זה עובר כל החיים יצטרך להיות עם האבקה? יש ימים שהוא לא שותה חלב ואז סובל.. לאן לפנות כואב לי הלב על הילד שלי מפחדת שיהיה לו נזק אנא עזרתכם! תודה ויום נעים

עצירות היא תופעה שכיחה מאד בילדים בכל גיל.לרוב עצירות מתחילה לאחר שיש יציאה קשה וכואבת המפחידה את הילד וגורמת לתגובה של התאפקות בהמשך כאשר חש צורך ליציאה.ההתאפקות גורמת לצואה להתיבש ולהתקשות ואז כאשר המעי דוחף את הצואה יותר חזק והילד לא מצליח להתאפק הגוש קשה וכואב,כמו לידה.כאשר הילד קטן הטיפול היחיד שעוזר זה ריכוך הצואה על ידי תרופות כמו נורמלקס אשר גורמות לצואה להיות רכה ועל ידי כך מאפשרות יציאה יום יום היוצאת בקלות במהירות וללא כאב.רק אחרי גיל 4 שנים הילד מתחיל להבין את ההסברים וההנחיות שלא להתאפק ומתחיל לשנות את ההתנהגות. מתן הנורמלקס חייב להיות יום יום ובמינון טוב שהצואה תהיה תמיד רכה. אני ממליצה שתפנו לטיפול ומעקב גסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער