עצירות לבת 6

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/02/2014 | 20:34 | מאת: אורית

הבת שלי בת 6 ושוקלת 15 ק"ג. היא אינה אוכלת הרבה ותזונתה מכילה כמות מועטה של פירות וירקות. מזה כשלושה שבועות החלו לה עצירויות ברמה שכל ערב היא מתלוננת שהבטן כאבת לה וממש לא מסכימה לשבת לעשות קקי. אם היא כבר מצליחה לעשות יוצא לה עיגול או שניים קשים וקטנים. נתתי לה באחד הימים נר אחרי שלא היתה לה יציאה מספר ימים וממש סרבה לעשות קקי. אחרי מספר דקות באמת היתה לה יציאה, אבל שוב שנייים או שלושה עיגולים קטנים (קוטר של ס"מ עד שניים). קיבלתי לבצע לה בדיקות דם והפניה לדיאטנית. חברה המליצה לי על פגלקס. האם יש לשקול לתת לה ?

נראה שלבתך יש שתי בעיות: 1.משקל מתחת לאחוזון הנמוך לגילה 2.עצירות חדשה שהופיעה לאחרונה. ההתיחסות צריכה להיות בשני מישורים: 1.ברור סיבה למשקל הנמוך וברור סיבת העצירות-חשוב לחפש בעית רקע אשר יכולה לגרום לתסמינים אלה ולשם כך אני מניחה שקבלתם לעשות בדיקות דם . 2.במקביל לברור צריך לתת טיפול לעצירות ופגלקס או נורמלקס זה טיפול הבחירה,לפי מינון שמופיע על האריזה .לתת יום יום בתוך שתיה בכמות הנכונה במשך מספר שבועות לפחות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער