עצירות עם הנקה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/12/2013 | 08:09 | מאת: שרון

הבת שלי בת שלושה חודשים (נולדה שבוע 35 1.988). בחודשיים הראשונים לחייה היתה לה יציאה רכה לפחות פעם ביום. בחודש האחרון יש לה עצירויות של עד 8 ימים. הבטן רכה אבל אני מרגישה שמציק וכואב לה ויש לה גזים מסריחים. יש לציין כשכשיש לה יציאה היא רכה מאוד ובהירה. היא ניזונה מהנקה כאשר פעם ביום היא מקבלת מטרנה (קיבלה מטרנה פגים). איך ניתן לעזור לה?

המצב שאת מתארת אינו מהווה בעיה רפואית .יש תינוקות בריאים עם יציאה פעם בשבוע או שבועיים וכל עוד היציאה רכה ,לרוב גדולה, והתינוקת מרגישה טוב אוכלת טוב עולה במשקל ומתפתחת בהתאם לגילה אין צורך לנקוט בשום פעולה.רק מעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער