התאפקות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/07/2013 | 11:05 | מאת: דפנה

בני בן השנתיים ושמונה חודשים,נגמל מהפיפי ומהצואה עדיין לא.הוא מתאפק ויכול להגיע למצב שימים אינו עושה. מה הטיפול המומלץ?

הטיפול המומלץ הוא ריכוך היציאה על ידי שתיה של נורמלקס או פגלקס .זו אבקה ללא טעם וללא ריח וממיסים אותה בשתיה קרה או חמה. המינון שמתאים לו כהתחלה הוא 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום. כעבור שבוע ימים אם היציאה עדיין קשה או אפילו גושים מוצקים יש לעלות במינון עד שמוצאים את המינון שגורם ליציאה רכה ושם לעצור ומינון זה להמשיך מספר חודשים עד אחרי שסיים בהצלחה את הגמילה והולך לשירותים באופן חופשי ללא התאפקות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער