עצירות בעקבות גמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/06/2013 | 21:06 | מאת: מיכל

שלום, לפני כעשרה חודשים גמלנו את בני מחיתולים. מאז ועד היום הוא סובל מעצירויות שמלוות בחרדות וכאבים. לקחנו אותו לגסטרולוג ואף התייעצנו עם פסיכולוגית ילדים. הוא מקבל שבועיים נורמלקס במינון של 8 גרם ליום. אמנם הקיבה הפכה להיות יותר רכה וצרה ולפעמים אף טיפה נוזלית, אבל הוא עדיין עושה קיבה רק פעם בארבעה-חמישה ימים ותהליך היציאה של הקיבה הפך להיות יותר כואב. קרי, אם פעם הוא היה חש כאב רק בשלב הראשון של היציאה ואח"כ הכאב היה נעלם, הוא היה מפסיק לבכות ומוציא את כל הקיבה, כיום מאז שהתחלנו עם נורמלקס כואב לו לאורך כל היציאה וכל קקי (על אף שהוא מאוד רך) שיוצא מלווה בבכי וכאב. האם יכול להיות שהנורמלקס גורם לו לכאב/שריפה בפי הטבעת? האם זה סביר שהוא מצליח להתאפק עם הנורמלקס ארבעה-חמישה ימים? המליצו לנו לתת גם שמם פראפין, האם כדאי?

נורמלקס אינו גורם לכאב בפי הטבעת אך יתכן שבנך מרגיש כאב של התכווצות המעי הגס לצורך יציאה. ויתכן גם שהוא בוכה מפחד. ילדים יכולים לעשות מאמץ גדול בהתאפקות ולהצליח גם כשהיציאה יותר רכה עם נורמלקס. הוא מקבל נורמלקס רק שבועיים וזה מעט זמן. עדיין זקוק לעוד מספר שבועות או אפילו מספר חודשים כדי להשתכנע שהיציאה כבר לא כואבת ויוצאת בקלות ורק לאט לאט הוא ירגע.אם יש גושים לסרוגין עם יציאה יותר רכה אפשר להוסיף שמן פרפין אך אם כל יציאה היא רכה לא צריך להוסיף.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער