עצירות בילדה בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/01/2013 | 15:20 | מאת: ניצן

שלום רב.מבקשת להתייעץ לגבי בתי.סובלת מעצירות קשה מזה כחודש.קיבלה שתי מנות ברזל ביום עקב אנמיה קלה.בעקבות העצירות, ירדתי למנה של ברזל בודדת ביום.מקבלת לפי המלצת הרופאים פעמיים ביום חמישה סיסי של אבילאק.בנוסף אני נותנת לה מיץ עגבניות ולעיתים גם גרבר שזיפים.בשבועיים האחרונים היא כמעט ולא מסכימה לאכול מוצקים ושותה בעיקר בקבוקים.אנחנו מאוד מודאגים.כל יציאה שלה היא קשה ומלווה בכאבים עזים ובבכי נורא.מבקשת עזרה דחופה.אמרו לי שנורמלקס יכול לעזור.במה מדובר ? האם צריך מרשם? ואיך נותנים אתזה לתינוקות? תודה על המענה ושבת שלום.בשורות טובות לכולם.

נורמלקס הוא טיפול טוב ובטוח. זוהי אבקה שממסים בשתיה-תחליף חלב אם או מיץ. המינון נקבע לפי משקל הילדה וגם לפי התגובה המתקבלת. אני מציעה להתחיל עם מנה של 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום במשך שבוע ימים עד קבלת יציאה רכה כל יום. אם היציאה מאד רכה אפשר לרדת ל6 גרם ליום. את הטיפול נותנים יום יום במשך מספר חודשים.רצוי להיות במעקב רופא ילדים או גסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער