לד"ר צנגן-דחוף

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/12/2012 | 13:46 | מאת: ציפי - דחוף!

שלום בני בן 5.4 ועדיין לא עושה את צרכיו בשרותים.ניסינו הכל והיינו אצל מומחים ולא עזר כלום.מקבל נורמלקס כבר שנים יש לו יציאות אך רק בתחתונים לא מוכן לשבת על האסלה. אנחנו כבר מיואשים. אשמח אם תוכלי לעזור לי

ציפי ראי תשובתי לשאלתך שהתקבלה בתאריך 16.12

כאשר ילד בן 5 שנים לא מוכן לשבת על האסלה יש כנראה סיבה התנהגותית או רגשית. יתכן שתהליך הגמילה לא עבר בהצלחה. מתי נגמל מטיטול? כיצד התנהג ? האם הסכים אי פעם לשבת על האסלה ואחר כך קרה משהו שהרתיע אותו כמו יציאות קשות מלוות כאב? או שמא סרב לשתף פעולה עם הגמילה ומהתחלה לא רצה לשבת על האסלה? אם אדע יותר פרטים אוכל לכוון יותר טוב אך נראה לי שרצוי להעזר גם ביעוץ פסיכולוגי

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער