עצירות וגזים לתינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/12/2012 | 10:43 | מאת: יוליה

התינוקת שלי בת חודש יונקת,מהלידה לא היו לה בעיות עצירות והיו לה יציאות כמה פעמים ביום לא מזמן התחלתי לתת לה בקבוק ביום של מטרנה (קיבלה סה"כ 4 בקבוקים) ולאחר מכן התחילו בעיות של עצירות ,הילדה בוכה ומתפתלת מכאבים ,בנוסף התחילה לסבול מגזים .הפסקתי עם המטרנה והמשכתי רק בהנקה אך עבר כבר שבועיים מאז ועדיין אין יציאות ספונטניות רק באמצעות נרות גליצרין שהמליץ הרופא ...האם יתכן כי המטרנה שיבשה לה משהו ויקח זמן עד שהגוף מתנקה?מה ניתן לעשות ? ניסנו כבר עיסויים של הבטן ואפילו כמה טיפות של מיץ עגבניה לא עזר..

עצירות יכולה להיגרם על ידי שינוי במזון-כמו מתן פורמולה זו או אחרת או כאשר מתחילים אוכל מוצק לדוגמא. בכל מקרה עצירות מוגדרת בעיקר על ידי כך שהיציאה היא קשה ובמאמץ בנוסף לכך שיש ימים ללא יציאה.כאשר יש ימים ללא יציאה יש תינוקות שלאחר מכן עושים יציאהרכה גדולה. וזה בסדר ולא מצריך טיפול.לא קורה שום דבר מסוכן אם אין יציאה במשך מספר ימים אפילו שבוע ימים אם זו התופעה היחידה והתינוקת מתנהגת בסדר תאבון טוב אוכלת כרגיל לא מקיאה ולא אפטית. אם יש יציאה קשה צריך לטפל על ידי ריכוך היציאה ולא על ידי מתן נרות גליצרין או התערבות אחרת בפי הטבעת. זה רק מחמיר את הבעיה.גם עגבניה מרוסקת לא נותנים עדיין בגיל זה וגם לא עוזר ליציאות. ריכוך היציאה בגיל זה הוא קודם כל על ידי שינוי הפורמולה-מטרנה אקסטרא-קאר או נוטרילון יכולות לרכך יציאה. לנסות במשך שבועים.אם אין ריכוך של היציאה והיא ממשיכה להיות גולות קטנות פעם במספר ימים אפשר לתת טיפול בסירופ אבילק 2 מל פעמיים ביום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער