עצירות אצל בת 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/11/2012 | 17:00 | מאת: רותי

נכדתי בת 3 מתקשה במתן צואה, מאד סובלת ובוכה בזמן הפעולה שאורכת כחצי שעה, אחת ליומיים-שלושה. לא בשעות קבועות. אוכלת יפה, בריאה ופעילה. איך אפשר לעזור לה? עגבניות מרוסקות עוזרות מעט אך לא מספיק. תודה על תשובתכם.

האם התופעה החלה בעקבות תחילת גמילה מטיטול? התנהגות זו מופיעה בדרך כלל לאחר חוויה של כאב ביציאה או חשש מיציאה ובעקבות זאת התנהגות של התאפקות לנסות למנוע יציאה ועל ידי כך למנוע את הכאב שביציאה. אולם ההתאפקות גורמת לצואה להתקשות יותר ואז שוב היציאה כואבת כי כאשר המעיים בריאים קשה לילד להתאפק יותר מאשר ימים בודדים. העזרה צריכה להיות בריכוך היציאה כך שהיציאה הרכה לא תכאב ובהדרגה במשך מספר שבועות עד מספר חודשים של טיפול קבוע במרכך צואה תפסיק בהדרגה להתאפק. תכשירים מתאימים לצורך זה הם נורמלקס או פגלקס. זו אבקה שממיסים בשתיה לפי הוראות שעל האריזה. כאמור הטיפול צריך להיות רציף וממושך. בכל אופן נראה לי שההורים צריכים להיות מעורבים ומובילים את הטיפול בילדה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער