עיכוב יציאות תינוק יונק בן ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/10/2012 | 19:17 | מאת: ליאור

שלום, התינוק שלנו יונק ומגיל חודשיים החלו עיכובים ביציאות. אחת לשבוע, עשרה ימים וגם 12 יום. כשיש יציאה היא רכה וחלקה ובכמות גדולה. עד עכשיו זה לא הפריע לתינוק ולאחרונה הוא סובל. לוחץ המון, בוכה יותר וחסר שקט. הצעת הרופא היא לשחק עם מדחום ברקטום ולתת 80 סיסי של מיץ עגבניות. אנחנו מתנגדים לרעיונות אלו. האם יש פתרונות אחרים רכים יותר? בתודה מראש

חלק מתינוקות יונקים מתנהגים כך-יש יציאות פעם בשבוע או שבועיים .כל זמן שהיציאה היא רכה ובכמות גדולה והתינוק אוכל ומתנהג רגיל שמח ונינוח לא מקיא ועולה במשקל בצורה טובה זו ואריאציה נורמלית ולא צריך להתערב. צריך לעקוב שאין תסמינים מדאיגים שמניתי .בדרך כלל בגיל 6 חודשים יש שינוי ביציאות לכוון יציאה כל יום. האינטואיציה שלכם נכונה-לא נכון לעשות גירוי בפי הטבעת עם מדחום או בצורה אחרת. בגיל 4 חודשים נותנים טעימות של אוכל מגוון ולא צריך לתת כמות גדולה של מיץ עגבניות כי אין הוכחה שמיץ עגבניות גורם לריבוי יציאות. בזמן שלוחץ ובוכה צריך לחבק בידיים ולקרב ברכיים לכוון הבטן כדי לעזור בהרפיה של רצפת האגן להקל מעט על פעולת המעיים.הבכי גם הוא מגביר לחץ תוך ביטני ודוחף את היציאה החוצה.

05/10/2012 | 08:58 | מאת: ליאור

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער