בת שנתיים ו4 חודשים מפחדת לעשות קקי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/08/2012 | 19:54 | מאת: ליאור

בתי לא גמולה מחיתול לפני שבוע חזרנו מהגן ואחרי מקלחת התעקשה ולא רצתה לשים חיתול חשבתי שזה משהו משמח והסברתי לה שאם יהייה לה קקי או פיפי שתגיד לאמא ועשה בסיר. אחרי 10 דקות יצא לה קקי על הריצפה היא מאוד נבהלה והתחילה לצרוח הסברתי לה שזה קקי ובואי ננקה ביחד...מאז היא מתאפקת וכל פעם שיש לה קקי זה מלווה בצרחות והיא מבקשת להחליף חיתול...אני מסבירה לה שיש לה חיתול ואין סיה שזה יקרה...אחרי שכבר לא יכולה להתאפק היא עושה ולא רוצה להחליף חיתול.חשוב לי שלא יהייה לה טראומה כי אנחנו לפני הגמילה... הצואה שלה ממש קשה... תודה

קודם כל להיות רגועה להרגיע ולחבק הרבה ולקרוא בספר סיר הסירים או ספר גמילה אחר אך כמובן לא להתחיל גמילה. לרכך את הצואה על ידי מתן נורמלקס אבקה בתוך שתיה-8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום.למשך מספר שבועות לפחות ויתכן אפילו מספר חודשים.פני לרופא מטפל למעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער