עצירות - בן 3 שבועות!!!

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/05/2012 | 10:49 | מאת: הילה

היי, בני בן 3 שבועות, וסובל בשבועיים האחרונים מעצירות. יש לו יציאה יום כן/יום לא, כאשר היציאה מלווה בבכי וצרחות. בהתחלה יוצא גוש קשה שקשה לו מאוד להוציא והוא מאוד מאוד סובל, ואח"כ זה משתחרר. בטיפת חלב האחות טוענת שכל עוד מדובר ביציאה של פעם ביומיים "אין מדובר בעצירות, אלא אם זה פעם ב-4ימים". הבעיה היא שהוא מאוד מאוד סובל ומאוד כואב לו. בבית חולים לאחר הלידה הוא קיבל מטרנה רגילה (חלבי, שלב 1)בשילוב עם הנקה, ושהגענו הביתה התחלתי לתת לו "מטרנה אקסטרה קר" (רבים המליצו לי לעבור לאקסטרה קר)וזה מה שהוא אוכל בשבועיים האחרונים, בשילוב עם הנקה. יכול להיות שהמעבר ל"אקסטרה קר" גרם לעצירות? חשבתי להחזיר אותו למטרנה הרגילה, כי בבית-חולים היו לו יציאות תקינות 2-3 ביום. אובדת עצות...

החלפת התמל היא הפעולה הנכונה ביותר לילוד עם יציאות קשות כפי שיש לבנך.אפשר לחזור למטרנה רגילה או לנסות נוטרילון.בכל מקרה לפחות מספר ימים (קופסא שלמה) כל ניסיון.בזמן שרואים שלוחץ ומתאמץ ליציאה לקפל בעדינות בירכיים לבטן. נסי ודווחי מהשטח.

21/05/2012 | 12:33 | מאת: אמא ל- 4

אני הייתי מוסיפה כפית שמן קנולה לבקבוק ועוזרת עם מסאז' וכיפוף רגליים.

לילוד לא מוסיפים שמן לתמל. בכל מקרה שמן קנולה הוא מזון ואינו מרכך יציאות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער