בת 4 חודשים - עצירות מלאה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/07/2010 | 10:08 | מאת: שרון

הקטנה בת ארבעה חודשים ואין לה יציאות. היא יונקת מלא, נתתי כבר עגבניה, גליצרין ושאר ירקות. מה עושים? בחמישה ימים אחרונים אין אפילו סימן קטן לקקי. היא כל הזמן מוציאה גזים מסריחים ופשוט נאנקת מכאבים - גם הלילה הציק לה. מה לעשות? שבוע שעבר הרופאה דחפה לה אצבע לפי הטבעת ויצא המון ולא גושים, צואה מאוד רכה. הרופאה טוענת שזה לא קקי של עצירות, אבל מה לעשות, הילדה סובלת?

זו תופעה מוכרת אם כי לא מאד שכיחה שתינוקות יונקים יכולים בתקופות מסוימות בחודשים ראשונים לחיים לעשות מעט יציאות.אם תינוקת אוכלת ומתנהגת רגיל בטן לא מתנפחת לא מקיאה אין חום אין צורך לדאוג.לא לדחוף נר גליצרין או אצבע לפי הטבעת.אפשר לתת טעימות של ירקות או פירות.אפשר לכל היותר להחזיק אותה בידים עם בירכיים מקופלות לבטן כאשר מתחילה לבכות וזה יקל עליה לעשות יציאה.גם אם יעבור עוד שבוע ללא יציאה לא צריך לעשות דבר פרט לנ"ל וללכת לבדיקה כללית של רופאת הילדים רק כדי לעקוב.אם כאשר סוף סוף תהיה יציאה עצמונית היא תהיה רכה צריך רק סבלנות.אם היציאה תהיה קשה אפשר אז לתת מרכך צואה לתקופה קצרה-תשמרי על קשר ותמשיכי לדווח.

01/07/2010 | 20:55 | מאת: שרון

אז זהו, בשעה טובה אחרי שעשיתי לקטנה מרק מתפוח אדמה, קישוא, גזר ושמיר לתיבול והיא הואילה בטובה לאכול כמה כפיות, יצאה צואה רכה. אני מקווה שזו השיטה...

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער