עצירות מתמשכת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/05/2010 | 22:48 | מאת: אמא לבת שנתיים

מזה כשנה ביתי סובלת מעצירות. הרופא המליץ על תוספת קבועה של פג-לקס. ואכן המינון המומלץ (כפית ביום) מונע עצירות. אבל במקרה זה הטיפול היא בסימפטום ולא בבעיה. התזונה שלה עשירה ומגוונת והיא כוללת באופן קבוע ירקות (כ- 2 ירקות ביום) ופירות (כ- 2 פירות ביום). אנחנו משתדלים שהאוכל יכלול סיבים מלאים, אבל היא גם כוללת לחם לבן, ופסה ואורז רגיל ולא "מלאים". למרות זאת, כל פעם שהפסקנו עם הפג לקס העצירות חזרה. מה יכול להיות המקור לבעיה, אם לא תזונתית? מה אפשר לעשות חוץ מלהיות תלויים תמיד בתוסף?

באופן כללי אם מתן כפית אחת של פגלקס מונעת עצירות קרוב לודאי שאין מחלת רקע שגורמת לעצירות.אולם בשל הגיל הצעיר חשוב לקבל פרטים על היציאות בחודשים ראשונים לחיים,הגיל והאופן שהעצירות החלה.אם עד גיל שנה היציאות היו תקינות יום יום,הגדילה שלה תקינה,אין הקאה,ועם פגלקס היציאה רכה כל יום ויוצאת בקלות וללא בכי נראה שזו עצירות תפקודית.עצירות תיפקודית מתחילה יום אחד עם יציאה קשה וכואבת הגוררת בעיקבותיה התאפקות בכל פעם שיש לחץ ליציאה.בדרך כלל חזרה של עצירות עם הפסקת פגלקס קורית כאשר הפגלקס מופסק מוקדם מידי לפני שנשכך הכאב והרגל ההתאפקות טרם עבר.לא מומלץ לגמול מפגלקס לפני לפחות חצי שנה של טיפול וגם אז בהדרגה.אין כל חשש מפני טיפול ממושך בפגלקס.בגיל הזה אין צורך בהתערבות תזונתית נוספת.בכל אופן בשל גילה הצעיר של ביתך אני ממליצה להפנותה פעם אחת לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער