בת שנתיים ושמונה מתאפקת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/02/2012 | 09:40 | מאת: פלוזקית

בתי בת שנתיים ושמונה גמולה תשעה חודשים. היא מתאפקת רבות ואינה מוכנה ?להפרד? מהצרכים שלה... איני לוחצת ואף שאלתי אם רוצה לחזור לשם חיתול. ממה זה נובע? איני מרגישה כי זה פחד אסלה תודה

ההתאפקות נגרמת בדרך כלל בשל כאב שחוותה ביציאה קשה שהיתה בעבר בתחילת תהליך הגמילה ומאז היא פוחדת בכל פעם שחשה צורך ליציאה ששוב יהיה כואב ולכן מנסה למנוע יציאה.ההתאפקות גורמת לכך שהיציאה תתקשה במעי הגס כך שבאמת כאשר יש יציאה היא שוב כואבת וכך גורמת שוב למעגל חוזר של כאב-התאפקות.אפשר לעזור לה על ידי ריכוך היציאה עם נורמלקס בשתיה לגרום ליציאה רכה ואז היציאות לא יהיו כואבות ובהדרגה תפסיק להתאפק.אפשר להציע לה במקביל טיטול לצורך יציאה אם היא מסכימה כנסיגה זמנית .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער