עצירות קשה לבן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/02/2012 | 17:01 | מאת: אסתי

התינוק שלי בן חודשיים וחצי,ניזון ממטרנה צמחית וסובל מעצירות קשה כרונית. בגיל חודש וחצי הפסיק לינוק ומאז התחילה אצלו עצירות קשה. בהתחלה לקח סימילאק ג'נטל עם נורמאלאקס במינון מופחת- 3 גרם ב40 מ"ל פורמולה כ3 שבועות והיה מאוד לא רגוע- היה בוכה אחרי כל ארוחה ובנוסף לפעמים הקקי לא יצא. בימים הראשונים יצא ספונטנית ואח"כ הפסיק והייתי צריכה "מדחום" להוציא. לאחר מכן העברתי אותו לאיזומיל צמחי עם נורמאלקס אך הקקי היה מאוד מאוד קשה והתינוק סבל.גם כאן יצא בתחילה ספונטנית יום יומיים ואח"כ רק עם "מדחום".ועכשיו הפסקתי עם הנורמאלקס, ועשיתי כמה שינויים: 1) העברתי אותו למטרנה צמחית 2) דיללתי את המטרנה- במקום 2 כפיות על 120מ"ל 1.5 כפיות על 120 מ"ל 3) הוספתי כפית חליטת שומר+ שמיר בכל ארוחה 4) עשיתי מסאז'ים בבטן והתעמלות ברגליים ועדיין הקקי יצא בהתחלה ללא עזרה ואח"כ רק עם "מדחום". מה עושים??...

המשיכי לתת מטרנה צימחית אך חשוב מאד להכין לפי ההוראות בדיוק ולא להפחית את כמות האבקה כי אז לא יקבל מספיק חלבונים.טיפול לריכוך צואה בגיל זה מתאים לתת סירופ אבילק 2 מל פעמיים ביום. לא לתת בגיל זה נורמלקס.כמו כן לא לעשות שום גירוי עם מדחום.זה מבלבל את התינוק והוא לומד שצריך לחכות לגירוי מבחוץ כדי לעשות קקי במקום לעשות זאת על פי תחושת הלחץ שלו עצמו במעיים.נסי שבועיים ודווחי לי בהמשך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער