קושי ביציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/01/2012 | 19:10 | מאת: עדי

בתי בת שנתיים וחצי וסובלת כבר כשבוע אפשר לומר מקושי ביציאות. כבר הייתי אצל רופא בטענה שזו עצירות והוא אמר שזה קושי ביציאה ויש הבדל מעצירות וכן בדק את הבטן וטען שאין לה כלום כלומר מדובר רק ביציאה בלבד. אמר לי לתת לה פירות וירקות ומיץ שזיפים. קניתי לה גם את המיץ שלא כל כך אהבה לשתות אבל נותנת לה כתרופה עם מזרק לאט לאט.בינתיים היו לה יציאות מאוד קשות כמו כדורים/אבנים קטנות שיצאו במאמץ וכאב רב וזאת בעזרתנו לקפל אותה בתנוחה שיעזור לה להוציא אבל עדיין סובלת, מה אפשר לעשות כדי לעזור לה לא לסבול יותר והאם זה תקין שכל כך הרבה ימים סובלת?

אפשר להקל וצריך להקל על היציאות כדי שזה לא יהפוך לעצירות כרונית.יש מספר תכשירים שמרככים יציאה:1.סירופ אבילק 15 מל ביום במשך מספר ימים עד שיש יציאה רכה כל יום ואז אם יש ממש שלשול לרדת למינון 10 מל פעם ביום.צריך מירשם. אך אולי לא תאהב את הטעם 2.נורמלקס אבקה ללא טעם וריח שממיסים בכל משקה מתוק-מיץ חלב או שוקו במינון של 8 גרם ב120 מל שתיה .להמשיך טיפול 2-3 שבועות שבהם יש יציאה רכה כל יום ללא בכי ולרדת לאט בהדרגה במינון בניסיון להפסיק טיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער