עצירות וריפלוקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/01/2012 | 21:03 | מאת: אנה

אנו הורים לתינוק בן 6 שבועות שנראה כי סובל מריפלוקס. זה מתבטא בכך שפולט 5-6 פעמים לאחר כל ארוחה, גם שעתיים אחריה. מאד סובל מהפליטות ואינו מצליח להירדם. ניסינו את כל השיטות הקלות: הגבהת ראש המיטה, החזקה חצי שעה אחרי האוכל, האכלה בארוחות קטנות ודבר לא עזר. רופאת המשפחה רשמה גביסקון שלא עזר (ניסינו 4 ימים) ואף הוספה של מעט קורנפלור. כל הדבר הזה יצר אצלו עצירות שנמשכת כבר שבוע ובעקבותיה הפסקנו את מתן התרופה והקורנפלור. יש לנו תור לרופא גסטרו ילדים בעוד כשבועיים ובינתיים אנו סובלים. האם ניתן לתת לו אינפמיל AR ללא ביקור רופא? האם יכול לגרום להמשך העצירות? אנחנו ממש מיואשים וסובלים מחסך בשינה והתינוק סובל הכי הרבה... תודה.

ראשית אל יאוש!רפלוקס הוא תופעה מאד שכיחה בתינוקות בחודשים הראשונים הראשונים לחיים ולרוב משתפר אחרי גיל 6 חודשים וחולף לקראת גיל שנה.רק בחלק קטן ממקרים יש ממש בעיה רפואית.הרפלוקס הופך לבעיה רפואית כאשר התינוק אינו עולה במשקל.האם ילדכם עולה טוב במשקל? כמו כן יש סיבות שונות לכך שתינוק לא נרדם בקלות לא רק רפלוקס. גביסקון וגם קורנפלור יכולים לשפר את איכות החיים עם רפלוקס אך יכולים לגרום לעצירות כמו לתינוק שלכם.אפשר לנסות כלכלת אנפמיל AR להקל על הרפלוקס (ללא גסטרואנטרולוג ילדים)אך גם מזון זה יכול לגרום לעצירות. יתכן שהסימפטומים הם ביטוי לרגישות לחלבון החלב ואם אנפמיל AR לא ישפר את המצב אפשר לנסות פורמולה מיוחדת נוטרמיגן למשך שבועיים.בהצלחה.

13/01/2012 | 20:06 | מאת: אנה

בננו עולה במשקל באופן תקין למשקלו הראשוני (נולד 2.6 וכעת 4.2 בגיל 7 שבועות), אך מנסיונותינו הבנו שהרפלוקס אינו נובע מהאכלת יתר מכיוון שפולט גם חלב אם לאחר יניקה של כמה דקות. כיצד ייתכן שהוא פולט כמויות כה רבות ועדיין עולה במשקל?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער