הילד מתאפק

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/12/2011 | 21:31 | מאת: מאיה

בני בן שלוש וחצי. גמול 7 חודשים מחיתולים, מגיל שנה בעייה של מתן צואה בהתחלה בגלל פיסורה שטופלה,אח"כ עצירויות שטופלו בפגלקס ושאר חומרים זהים. גם שנגמל מהחיתול ביקש לעשות את הקקי רק בחיתול,לא הסכים לשבת על האסלה,יש לציין שגם שכבר עשה את הקקי תמיד בשעות הערב ורק בבית,לפני כחודשיים הסכים לשבת על האסלה עשה כמה פעמים קקי מיוזמתו. לפני שבוע חווה עצירות מאוד קשה בשירותים ומאז שוב ההוא מתאפק מסתובב בבית עצבני,שאני אומרת לו ללכת לשבת הוא אומר שאין לו קקי, או שהוא לא רוצה לעשות קקי. בעלי ישב איתו למעלה משעה בשירותים על מנת שיתפמנ. מה עושים!!?? הדבר משפיע על התנהגותו,על כל המשפחה,האם לגשת לפסיכולוג,כן להיתייחס לא להתייחס אנחנו כבר אובדי עצות

ילד מתאפק כי חווה כאב בזמן יציאה במשך מספר אירועים החל מגיל שנה ועד היום הוא פוחד שהכאב יחזור בכל פעם שמרגיש צורך ליציאה.הפתרון הוא להשתמש בפגלקס במינון טוב לריכוך היציאה באופן קבוע וממושך לפחות חצי שנה או גם שנה יום יום עד אשר תהליך הגמילה יסתיים בהצלחה.אם היציאה תהיה רכה ונעימה ללא כאב ותצא בקלות וללא מאמץ כל יום במשך מספר חודשים הוא יפסיק בהדרגה לחשוש מפני יציאה ובהמשך גם יסכים לשבת על האסלה ואחר כך גם יפסיק להתאפק.אין טעם לשבת איתו שעה בשירותים.בשלב ראשון תשאלו אותו מה הוא מעדיף טיטול או רוצה לשבת על האסלה ולכו לפי העדפה שלו .תרגיעו אותו בנעימות בזמן שחש צורך ליציאה תחבקו ותגידו "תראה היום הקקי לא יהיה כואב".סבלנות ופחות לחץ בהתנהגות שלכם.בסוף זה יצליח.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער