בכי והתכווצויות אצל תינוק בן שנה ביציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/12/2011 | 01:08 | מאת: נעמה

שלום, זה זמן רב שהבן שלי סובל ביציאות, גם כשהם רכות.בכי והתכווצות של הרגליים מכאב. התזונה שלו היא מטרנה עם דייסה 3-4 פעמים ביום ואוכל מוצק -שיש תקופות שלא אוכל ככ טוב. הוא במעקב גדילה אצל רופא. השאלה שלי היא איך אפשר להקל עליו - ולמי צריך לפנות כדי שיוכל לעזור לי בזה. רופא הילדים מדבר על עצירות - אבל זה קורה גם כשהוא עושה כל יום.

יש סבירות גבוהה שהבכי בזמן יציאה קשור לכאב ביציאה .תינוק שחווה בעבר כאב ביציאה בזמן יציאה קשה זוכר את החויה וי ציפיה לכאב בכל פעם שחש צורך ליציאה ומשום כך בוכה גם כאשר היציאה היא רכה. הטיפול הוא מתן מרככי צואה כך שהיציאות יהיו כל הזמן רכות כי כל יציאה קשה שמופיעה פתאום מחזירה את הטראומה.שמירה על יציאות רכות לאורך זמן גורמת לפעוט להרגע עם הזמן.תמיכו להיות במעקב רופא המטפל.

01/01/2012 | 10:27 | מאת: נעמה

בימים האחרונים (אחרי שהתחלתי לתת פגלקס)הילד חלה, והוא מקיא - לא חושבת שזה קשור לתרופה, האם להמשיך לתת לו את התרופה?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער