דם מפי הטבעת בעת עשיית צרכים אצל ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/12/2011 | 08:21 | מאת: מיכל

שלום, בני בן שנתיים ושלושה חודשים, לאחרונה בעת עשיית הצרכים (קקי) יוצא לו דם מפי הטבעת. אני מאוד מודאגת כי בפעמים הראשונות חשבתי שזה עקב פצע שנוצר לו בגלל ליחצה חזקה בגלל עצירות או משהו דומה לזה. אך מכיוון שזה לא עבר ואף טיפונת החמיר אני מודאגת. מה הסיבה שזה קורה? האם יכול להיות שאלו סימן לתולעים? אשמח לתשובה מהירה... תודה

יש מספר סיבות ליציאה דם טרי מפי הטבעת.השכיחות ביותר הן:1. פיסורה-פצע בפי הטבעת שנוצר מיציאה קשה 2.יכול להיות פוליפ פשוט של הילדות .אם יש גם שלשול וכאב בטן נדיר יותר-דלקת במעי.יש עוד סיבות נדירות. אם יש יציאות קשות צריך לרכך צואה ולעקוב.אם יש דם טרי בכל יציאה-לפנות לרופא הילדים ולגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער