עצירות, נורמלקס ושלשול

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/11/2011 | 22:33 | מאת: מיה

שלום רב בני בן שנתיים ושבעה חודשים, מטופל בנורמלקס כעשרה חודשים. בתחילת הטיפול הוא הגיב טוב, והיתה יציאה רכה פעם ביומיים שלושה. לאחר מספר חודשים הורדנו את המינון, "ברח" לו קקי כשהיה עירום, וחזרנו אחורה. העלנו את המינון שוב והיתה הטבה, אולם בחודשיים האחרונים (מאז שאביו עזב את הבית, והתגרשנו) ישנה החמרה רצינית. הפעם האחרונה שעשה קקי היתה אחרי התאפקות של עשרה ימים! יש לציין שכשהוא עושה הקקי יוצא כבר נוזלי-שלשול ממש, והעניין הוא לא כאב של עצירות, אלא עצירות מכוונת, במודע. הוא מצא לו שיטות-כמו לשכב/ לשבת, וכך הוא לא עושה. אני אובדת עצות, במעקב באיכילוב (שם אומרים שנורמלקס זה הפיתרון היחידי) ומבקשת עזרה דחופה. תודה רבה!

נורמלקס חובה לתת כדי לרכך את היציאה ולמנוע הווצרות של גושים קשים של צואה בימים שמתאפק.צריך לתת את המינון שגום לו לצואה רכה.כשהצואה רכה גם יותר קשה להתאפק זמן ארוך. אמבטיות ישיבה חיבוקים ודבור בקול רך יכולים להרגיע.אין כל סיבה להיות בלחץ צריך להבין שזה זמני וזה יעבור .הלחץ שלך מורגש על ידו והוא יודע שלהתנהגות שלו יש השפעה חזקה עלייך.באמת שאין צורך לדאוג ולהילחץ.צריך סבלנות ריכוך צואה ולדעתי בשל הנסיבות המשפחתיות אני חושבת שיהיה לכך לעזר גם יעוץ פסיכולוגי.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער