כאבי בטן לא מוסברים ושימוש ממושך בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/11/2011 | 14:35 | מאת: רינת

שלום, בתי בת ה- 3 מתלוננת מזה כמה חודשים על כאבי בטן. היציאות בדרכ סדירות ולעיתים סובלת מעצירות.בדיקת צליאק ו-us בטן יצאו תקינות. תפקוד בלוטת התירס- תוצאה גבולית. מזה כחודש וחצי אנחנו נותנים לה כ-4 מ"ל נורמלקס בכל יום (בהמלצת רופא). לאחר תקופה של כחודש ללא תלונות ויציאות קלות וסדירות יותר, היא שבה להתלונן על כאבי בטן. שאלותיי: 1. אילו כיוונים נוספים לאלו שנעשו עליי לבדוק? 2. האם שימוש ממושך בנורמלקס עלול להזיק? 3. האם ישנן בדיקות מסויימות שעליה לבצע כמעקב בעקבות השימוש בנורמלקס? 4.עד מתי נוכל להמשיך להשתמש בו ברציפות? תודה.

1.כאב בטן הוא מושג כללי ובבטן יש איברים נוספים פרט למעיים.אם היציאות רכות ויום יום פנו שוב לרופא הילדים . 2.שימוש בנורמלקס הוא בטוח ולא מזיק גם אם נוטלים במשך שנים. 3.אין צורך לעשות בדיקות בשל השימוש בנורמלקס. 4.אפשר להשתמש במשך חודשים או שנים-בדרך כלל לאחר מספר חודשים שבהם יש יציאה בקלות יום יום אפשר לרדת בהדרגה במינון ולנסות להפסיק טיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער