טיפול בפגלקס בעקבות עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/10/2011 | 20:08 | מאת: נירה כהן

שלום דוקטור, נעזרתי כבר בתשובותיך אך אבקש התייחסותיך גם לדברים אלו: תודה מראש!! גם את וגם רןפאה בשניידר המלצתן על טיפול בפגלקס למשך מספר חודשים עד חצי שנה. זאת בעקבות עצירות של 3 שבועות- בן שנתיים וחודש אני מוטרדת מכך שאני צריכה לתת את התרופה ככ הרבה זמן- אי אפשר להפסיק קודם-למשל לאחר חודש- ולבדוק את התנהגותו של הילד? מדוע זמן רב ככ? האם יצליח לעשות קקי לאחר הפסקת התרופה? מה יהיה כשאפשר יהיה להתאפק כי הקקי לא רך ונוזלי? מינון של 4 מג פגלקס תפוז גורם ל4-5 יציאות ביום זה תקין? מהו המינון שצריך לתת? כדאי לעבור לנורמלקס? סליחה על כמות השאלות! אשמח לתגובתך נירה שוב תודה...

1.משך הטיפול בפגלקס או נורמלקס יכול להיות קצר יותר.לאחר חודש טיפול אפשר לנסות לרדת בהדרגה במינון במשך שבועיים עד הפסקה ולבדוק מה קורה עם היציאות.אם הילד חוזר להתאפק סימן שצריך טיפול למשך מספר חודשים.ברוב המקרים דרוש ריכוך צואה במשך מספר חודשים כדי שהיציאה תהיה רכה ותצא בקלות כך שהילד ירגע,יפסיק לפחד ויפסיק להתאפק כאשר יחוש צורך ליציאה. 2.אם מינון של פגלקס 4 גרם גורם ליציאה מספר פעמים ביום וזו יציאה ממש ולא רק מריחה קטנה סימן שהמינון מספיק.בוודאי לא צריך להחליף לנורמלקס במקרה זה. 3.אין צורך לחשוש מטיפול ממושך בפגלקס או נורמלקס.אין תופעות לוואי.הגמילה בסוף הטיפול צריכה להיות הדרגתית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער