התאפקות אצל פעוט המטופל בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/09/2011 | 12:18 | מאת: מיכל

ד"ר צנגן שלום, בני בן שנה ותשעה חודשים, גמול בעירות. הגמילה מקקי הייתה מהירה ונטולת בעיות, תוך כשבוע, סביב גיל שנה וחצי. כרגיל היו לו יציאות רכות (מעולם לא היה סדיר- לאחרונה בין פעמיים ביום לפעם ביומיים). לפני כשלושה שבועות התחילה עצירות על רקע קקי קשה והתאפקויות (כנראה בגלל גלישה לשתייה מועטת, גם ביטלנו את הבקבוק לפני השינה). לאחר כשבוע היינו אצל רופא הילדים ומאז נותנים לו נורמלקס מדי יום (שתי כפיות, אחת בבוקר ואחת בערב). מאז שהנורמלקס התחיל להשפיע, יש לו יציאה רכה מדי יום, אך בני מנסה להתאפק עד שבורח לו, לרוב אחרי התרוצצויות וצרחות. בימים הראשונים הוא נרתע מהסיר אך כעת מוכן ורוצה לשבת על הסיר עד שבורח כשמתקרב רגע האמת. ברור לי שיושב ומשחק והתיידד שוב עם הסיר אך לא באמת מעז ללחוץ.(אעיר שלא מבקש חיתול ולא מנצל את הזמן עם החיתול בלילה ובשינת היום כדי לעשות קקי, וגם לא יוצא לו מתוך שינה). אתמול לראשונה מאז שהנורמלקס משפיע לא הייתה יציאה. האם ילדים מצליחים ללמוד להתאפק גם תחת ההשפעה של נורמלקס, ויש מקום לחשש ששוב נגלוש להתאפקויות ארוכות? אם לא, וממשיכים בדרך הנוכחית- מניסיונך, כמה זמן בדרך כלל נחוץ לילדים בגיל הזה ובטיפול כזה לחזור לעצמם ולעשות קקי מבחירה? מתנצלת על ההודעה הארוכה. תודה רבה מראש, מיכל

שנה טובה והתנצלותי על האיחור במענה. פעוט יכול להתאפק גם עם נורמלקס במינון רגיל.ככל שנעלה את המינון והיציאה תהיה יותר נוזלית יהיה קשה יותר להתאפק. בנך חווה יציאה קשה וכואבת ולכן מתאפק ומנסה למנוע את היציאה מחשש לכאב.גם הבכי כאשר היציאה היא רכה הוא בעיקר ביטוי של הפחד מפני כאב צפוי כי יציאה רכה לא כואבת.תגובה זו יכולה להמשך מספר חודשים.הילד ירכוש ביטחון רק לאחר שיחווה יציאה רכה ולא כואבת באופן עיקבי יום יום במשך מספר חודשים . יתכן שמתאים עשיו לסגת לזמן מה בתהליך הגמילה.כאשר הוא מתחיל לצרוח ולהתרוצץ לחבק אותו להיות לידו ולהרגיע אותו.אפילו להציע לו טיטול לצורך היציאה בלבד ואחר כך להוריד אותו.הכי חשוב כעת זה להפסיק את ההתאפקות ורק בשלב הבא להרגיל שוב לעשות יציאה בסיר או באסלה.אני ממליצה לעלות במינון הנורמלקס ל-5 גרם פעמיים ביום ואם אחרי שבוע ימים עדיין מתאפק לעלות ל6 גרם פעמיים ביום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער