עצירות אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/09/2011 | 14:14 | מאת: לילך

שלום הבת שלי בת 4 שבועות. לפני כשבוע וחצי התחלתי להוסיף לה לארוחות תחליף מזון כיוון שלא הייתה עולה במשקל. מאז היא סובלת מעצירויות. הרופאה המליצה על נר גליצרין. במשך שבוע שלם כל יומיים שמנו לה נר כיוון שלא הצליחה עם היציאות, היא צורחת מכאבים ולא רגועה . בהמשך הרופאה המליצה לשנות סוגים של תחליפי מזון. האם התחלופה הזו יכולה אף היא להחריף את העצירות? מה הפתרון לעצירויות הללו שכן ללא נר גליצרין היא לא מצליחה להשתחרר ולהתפנות. לילך

שנה טובה וסליחה על העיכוב במתן התשובה. האם בתגובה לנר גליצרין היציאה היא קשה או רכה? החלפת כלכלה יכולה לעיתים לעזור ולשפר יציאות.בכל פעם צריך להתמיד לפחות שבוע ימים במזון החדש כדי לבדוק את התגובה של המעי. במקביל אפשר לתת סירופ אבילק בשתיה לרכך את היציאה.לא רצוי להשתמש בנרות גליצרין באופן קבוע.ריכוך יציאה עדיף כי תינוק צריך ללמוד לעשות יציאה באופן ספונטני בתגובה לגירוי פנימי שמגיע מהתכווצות המעי הגס ומהתחושה של צואה ברקטום.אם משתמשים בנרות פעמים חוזרות משבשים את תהליך הלמידה ותינוק לומד באופן שגוי להיות תלוי בנר לצורך פעולת מעיים. עצירות בגיל כלכך מחייבת מעקב רפואי צמוד רצוי על ידי גסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער