עצירות כתוצאה מגמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/06/2010 | 20:52 | מאת: הילה

הבת שלי בת שנתיים וחצי, גמולה מפיפי כבר חצי שנה, גמילה שהתחילה מיוזמתה (במקביל לגמילה של ילדה נוספת אצל המטפלת). מאז מסרבת לעשות קקי בסיר/אסלה - היא הולכת מספר פעמים ומתחרטת כשהיא מגיעה. התחתון שלה מתלכלך קבוע בקקי... בשל עצירות קשה קיבלנו "אבילק" מרופא המשפחה. התרופה עוזרת ולילשה יציאות פעם ביומים לפחות. שאלתי היא האם יש צורך לתת אבילק כל יום או רק לאחר מספר ימים ללא יציאה? מה המינון הטוב ביותר? (עד עכשיו נתתי לה כף ביום).

אבילק לתת כל יום .אם עד כה קבלה כל יום כף ויש יציאה רק פעם ביומים צריך לעלות מינון לכף וחצי למשך שבוע ימים ובהמשך גם 2 כפות אם צריך במטרה שתהיה יציאה כל יום רכה.הטיפול צריך להמשך מספר חודשים עד השגת גמילה מלאה.יתכן שהגמילה התרחשה מוקדם מידי ואני ממליצה לשלב המעבר למשך מספר חודשים להציע לה טיטול לצורך היציאה:להסביר לה שכאשר צריכה קקי לבקש טיטול רק ליציאה .בהמשך בעוד מספר שבועות או יותר של יציאה רכה כל יום והפסקת התאפקות לנסות להציע שוב אסלה.

21/06/2010 | 20:59 | מאת: הילה

תודה על התשובה המהירה. הבעיה היא שאיננה מוכנה לשים טיטול בשום פנים ואופן. חשוב לציין כי הגמילה בוצעה ביוזמתה תוך שיתוף פעולה מלא. האם בגיל הזה מצפים מילד ליציאה כל יום? (ילד שאיננו סובל מעצירות)

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער