עצירות ותה טיבטי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

16/09/2011 | 21:01 | מאת: יהלי

שלום, אני בת 18 וסובלת מעצירות קשה, ניסיתי את כל המאכלים למינהם על מנת להרגיל את המעיים לפעילות יום-יומית, אך ללא הועיל. אני נכנסת לשירותים פעם בשבוע וחצי, וגם זה בקושי. לאחרונה התחלתי לשתות נורמלקס, ולמרות זאת יש עדיין תקופות שאני לא נכנסת לשירותים שבוע. שאלתי היא האם כשיש תקופות כאלה, פעם בשבועיים-שלושה..בערך, אני יכולה לשתות תה טיבטי? הוא עוזר ומשחרר, אני יודעת שהוא לא מומלץ, אבל אם זה רק לעיתים רחוקות כמו שציינתי, עדיין תהיה התמכרות של המעיים? אודה לתשובתך.

אם את סובלת מעצירות קשה (כמה זמן?)אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה ולעשות ברור כדי לאבחן את הסיבה לעצירות וכך אפשר להתאים את הטיפול יותר טוב. מבחינת הטיפול:את שותה נורמלקס ויש שיפור.כמה נורמלקס את שותה? האם את שותה כל יום?אני ממליצה בשלב ראשון לעלות את המינון של הנורמלקס .בכל מקרה לשתות פעם אחת ב2-3 שבועות תה טיבטי קרוב לודאי שלא יזיק למעיים.

19/09/2011 | 18:48 | מאת: יהלי

יש לי בעיות של עצירות מאז שאני זוכרת את עצמי, כשהייתי קטנה לא היו בעיות כאלה.. אבל עם גיל ההתבגרות הן הגיעו, בשנתיים האחרונות זה החמיר.. אני שותה מנה של נורמלקס (של מבוגר), לפי הסימנים על הפקק, אבל זה לא ממש עוזר, היום לדוגמא זה היום השלישי ללא קיבה, למרות הנורמלס. אני מרגישה שגם מחר לא אעשה, וקרוב לוודאי שגם מחרתיים.. התזונה שלי לא ממש מאוזנת, אבל אני כן מקפידה לאכול ירקות,ברנפלקס מעושר בסיבים וכל המאכלים הממולצים.. כלום לא עוזר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער