כאבי בטן אצל ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/05/2010 | 18:04 | מאת: נועה

שלום ד"ר צנגן איך אפשר לטפל כאבי בטן אצל ילד בן שנתיים ? בשבוע האחרון הייתה לו רק יציאה אחת ומה זה המוצר הזה נורמלקס שמתפרסם בפורום ? האם הוא יעיל ?

יש להבדיל בין כאב בטן ובין עצירות.כאב בטן יכול להיות מסיבות שונות ולכן יש לפנות עם תלונה זו לרופא הילדים. גם עצירות יכולה גרום לכאב בטן .יציאה פעם בשבוע היא בהחלט עצירות וגם אם זה ארוע חד פעמי אפשר לעזור על ידי מתן מרכך צואה .נורמלקס הוא התכשיר הרווח והמומלץ ביותר היום לריכוך צואה.החומר הפעיל הוא פוליאתילן גליקול, חומר ותיק ומוכר, ניתן בצורת אבקה המומסת בשתיה,אינו ניספג מהמעי אינו גורם לתלות ואינו משבש את תהליך היציאה הטיבעי.יעילותו ובטיחותו נבדקו במחקרים רבים בילדים וגם בתינוקות מגיל חצי שנה.הוא פועל על ידי ריכוך הצואה במעי ומונע הווצות גושי צואה קשים.כאשר הצואה רכה היא יוצאת ללא מאמץ וללא כאב.המינון מותאם לילד לפי משקל הגוף. כאב בטן שנגרם מעצירות יחלוף עם טיפול נכון בעצירות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער