עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/08/2011 | 23:22 | מאת: נועה

היי, בני בן 3 וחצי חודשים, עבר תיקון אומפלוצלה ביום לידתו.עד לפני שבועיים עשה יציאות כל יום .ומאז כבר שבועיים לא עשה יציאות אלא רק פעם אחת אחרי חוקן ופעם שנייה אחרי שהרופא גירה לו את פי הטבעת.בני הוא רק יונק וביומיים האחרונים אוכל פעם -פעמיים ביום סימילאק(מכייון שאני מתחילה לעבוד).בטנו רכה והצואה רכה..הכירורג טוען שהתיקון תקין לחלוטין...מה עליי לעשות?

האם התינוק אוכל כרגיל עולה טוב במשקל? האם הבדיקה הגופנית תקינה ? האם היציאות שיש בשבועיים אחרונים קשות או רכות? אם אין הקאה ואין בטן תפוחה והתינוק אוכל וגדל ממליצה לבדוק בלוטת התריס.אם יציאה קשה אפשר לרכך צואה על ידי מתן נורמלקס 4 גרם בתוך מנה אחת של סימילק פעם ביום למשך שבועיים ולעקוב אחר היציאות.ממליצה להיות במעקב וטיפול גסטרואנטרולוג ילדים .

29/08/2011 | 21:25 | מאת: נועה

תודה על המענה...אכן התינוק אוכל רגיל ועולה טוב..במשך שבועיים הוא עשה 2 יציאות בלבד ורק בעזרת עזרה..לשמחתי לפני יומיים היתה לו יציאה רכה,והיום(יום שני) אחרי שבכה דיי הרבה עשה מעט צואה אבל לא כזו רכה,היתה סמיכה..כן הרופא נתן לי לעשות לו בדיקה של בלוטת התריס..בעז"ה שיצא תקין...תודהה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער