עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/08/2011 | 08:43 | מאת: עדי

שלום רב, תינוק בן שלושה חודשים שוקל כ6 קילו סובל מריפלוקס סמוי, ניזון כחודשיים מאינפמיל ומקבל מזה שבועיים זנטק פעמיים ביום 0.5cc כעשרים דקות לפני הארוחה. ישנו שיפור משמעותי במצבו כמעט ולא בוכה סביב האכלה אך עושה צואה פעם ביום והצואה יוצאת קשה מאוד וזה מסב לו סבל והתאמצויות מרובות סביב כל ארוחה. איך ניתן לעזור לו במתן צואה רכה יותר?

אנפמיל AR יכול לגרום לעצירות לחלק מהתינוקות.אני מבינה ש"רפלוקס סמוי" הכוונת לאי-שקט סביב ארוחות.אני מציעה שתנסי להפסיק אנפמיל למשך שבוע ימים ובמקומו לתת תחליף חלב אם אחר .את המינון של הזנטק אפשר לעלות ל1 מל פעמיים ביום.רוב הסיכויים שהיציאה תתרכך.אם בעקבות הניסיון את מתרשמת שאנפמיל AR היה יותר טוב אפשר לרכך יציאה על ידי מתן סירופ אבילק בשתיה.

14/08/2011 | 05:02 | מאת: עדי

תודה רבה על התשובה, ניסינו מס? פעמים להחליף תמ?ל אך ללא הצלחה, התינוק מגיב בבכי נוראי עם כל תמ?ל שהוא לא אינפמיל. אפילו ניסינו בסופ?ש האחרון להחליף למטרנה אקסטרה קר והאכלות היו פשוט סיוט ובנוסף הוא גם רוצה לאכול יותר זאת אומרת שבמקום מרווח של 4 שעות בין הארוחות הוא דורש אוכל לאחר 3 שעות ואף פחות אז חזרנו לאינפמיל. לגבי הזנטק להגדיל את המינון ל1ccבכל אופן? ולגבי הסירופ שהמלצת לריכוך היציאות זה לא סותר את האינפמיל והזנטק והאם מצריך מרשם רופא?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער