בעיית עצירות אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/08/2011 | 11:16 | מאת: רוני

שלום, בתי היא בת 3 וחצי חודשים יונקת בלבד. היציאות שלה בד"כ נעות בין 4-5 ימים. פעמיים קרה שלא יצא לה קקי 7 ימים והרופא אמר לשים לה נר גלצירין- זה עזר. עכשיו כבר 9 ימים שהיא לא עשתה קקי לאחר ניסיתי לגרות את המקום כבר פעמיים עם נר גליצרין וזה לא עוזר היא צורחת כל פעם שהיא מנסה לעשות קקי או שיוצאים לה גזים. ניסיתי גם השבוע פעם ראשונה כפית של מיץ של עגבניה. אני מאוד נרתעתי בתחילה מנרות, מפחדת שהיא התרגלה אליהם. הרופא ילדים אומר לחכות עד מחר ושזה לא מדאיג אותו. אני שמה שלב שהיא מאוד לא רגועה בגלל זה. מה לעשות?

תינוקות יונקים יכולים לעשות רווחים גדולים של שבוע-שבועיים ולפעמים גם יותר ללא יציאה .השאלה איך היציאה נראית כאשר היא סוף סוף יוצאת.אם היא רכה של הנקה או קשה .אם היציאה שיצאה אחרי שבוע ימים היא רכה יש להמתין בסבלנות עד היציאה הבאה ללא נרות גליצרין וללא גירוי כלשהו בפי הטבעת.לכל היותר אפשר לקרב את הבירכיים לבטן בעדינות כאשר התינוקת לבושה .אם כאשר יש יציאה היא קשה בצורה של גולות או גוש קשה שבקושי יוצא מפי הטבעת אז צריך לרכך יציאה על ידי מתן סירופ אבילק בשתיה.

14/08/2011 | 12:25 | מאת: רוני

תורה על התשובה. הפעם הקקי יצא רק לאחר שהרופא אמר לתת לה נר גליצרין, והוא יצא רך. לפני כן הוא יוצא כמו פלסטלינה יותר קשה. אך אני חוששת שבגלל שכבר 3 פעמים עזרנו לה עם הקקי אז היא לא תצליח להוציא אותו לבד. כי היא צורחת שהיא מנסה לעשות. קירוב הברכיים לבטן כבר לא עוזר. אני מפחדת שאם אני יתן לה סירופ או יאלץ להשתמש בנר גליצרין פעם נוספת היא כבר תיצור תלות בחומרים.האם יכול להיות מצב כזה?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער