עצלות מעיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/08/2011 | 09:32 | מאת: אלה

שלום ביתי בת ה3 נגמלה מחיתולים אולם לא מוכנה לעשות קקי בשירותים. עקב כך התפתחה עצירות קשה ובעצת הרופאה התחלנו לת לה נורמלקס לריכוך הצואה. זה עוזר לעצירות, ועכשיו יוצא לה קקי די בקלות כמעט כל יום. כיוון שלא מוכנה לעשות בשירותים התחלנו ייעוץ פסיכולוגי והתבקשנו להמשיך ריכוך צואה למספר חודשים כדי שעצירות לא תפריע לטיפול הפסיכולוגי. רציתי לדעת האם שימוש ממושך בנורמלקס עלול לגרום לעצלות מעיים, והאם עדיף להשתמש בשמן פרפין או משהו אחר בשביל טיפול ממושך?

נורמלקס היא תרופה מאד ותיקה ונמצאת בשימוש נרחב במשך שנים רבות בכל הגילים.היא בטוחה וללא תופעות לוואי .הפעולה היחידה שהיא עושה היא ריכוך הצואה על ידי כך שמונעת התיבשות של הצואה בעת השהות במעי הגס וכך קל יותר וגם לא כואב לעשות יציאה.כאשר ילד מתאפק הצואה מתעכבת במעי הגס במשך ימים וללא נורמלקס היא מתיבשת ומתקשה לגוש .במשך הטיפול כאשר הילד נגמל מההרגל להתאפק ועושה יציאה כל יום אז מתכננים הפסקת הטיפול.בתום הטיפול הירידה במינון צריכה להיות הדרגתית כדי לוודא שהיציאה לא מתקשה שוב.נורמלקס לא גורמת ל"עצלות מעיים" כי היא לא משפיעה ישירות על דופן המעי.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער