שימוש קבוע בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/07/2011 | 14:48 | מאת: לילך

שלום. בני בן השנתיים וארבעה חודשים משתמש בקביעות בנורמלקס כבר כארבעה חודשים. בכל פעם שאני מנסה להוריד מינון לכמות המינימלית, חוזרת לו הצואה הקשה. יש לי מספר שאלות 1. האם שימוש קבוע אצל ילדים כה קטנים עלול להוות בעיה כלשהי? 2. במידה ואני רוצה להפסיק, האם נדרש לעשות זאת באופן הדרגתי? 3, אני קצת חסרת אונים בענייני התזונה שלו. אילו פירות וסוגי פחממות יכולים להקל על הבעיה? במזון אחר הוא לא ייגע. תודה מראש, לילך

האם העצירות הופיעה לראשונה בגיל שנתיים?האם ניסיתם אז לגמול מטיטול?או אולי חלה במחלה וירלית עם שלשול ואחר כך הופיעה עצירות?אני מנסה לחפש גורם סביבתי להופעת עצירות בגיל שנתיים. האם לפני שהתחלתם טיפול בנורמלקס ראיתם שיש צואה קשה פעם ב3-4 ימים והתנהגות של התאפקות בתגובה לצורך ליציאה?אם התשובה חיובית לחלק משאלות אלה אז קרוב לוודאי העצירות היא התנהגותית אך אם התשובות שליליות צריך לעשות מספר בדיקות לברור סיבת העצירות ,כגון תפקודי בלוטת התריס ונוגדנים לצליאק. שימוש ממושך בנורמלקס הוא בטוח גם במשך שנים במינון שאינו גורם לשלשול.כשמתכננית הפסקה הדרך הטובה ביותר היא ירידה הדרגתית במינון.מבחינת התזונה-אי אפשר להכריח ילד לאכול אך אפשר להציע פירות וירקות בזמן ובין הארוחות ובעיקר להראות לו דוגמא אישית שיאכל אתכם ויראה אתכם אוכלים ירקות ופירות ונהנים מהם ואולי ירצה גם הוא.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער