מינון נורמלקס לילד בן שנתיים ו-4 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/05/2011 | 15:04 | מאת: רותי ל.

בני סובל מעצירות מזה כ-שלושה חודשים, בביקור אחרון אצל גסטרו ילדים קיבלנו טיפול בנורמלקס במינון של 17 גרם ביום, הסתכלתי בתווית והמינון הוא מאוד גבוה אך שאלתי שוב את הרופא והוא מתעקש על 17 גרם ושזו לא טעות, היציאות רכות ופשוט אני רגועה והילד רגוע. אך השאלה שוב של המינון מאוד מדאיגה אותי. האם להמשיך ולתת לו 17 גרם מה עוד שהרופא אמר שצריך להתמיד כחדשיים שלושה במתן התרופה.

נורמלקס אינה תרופה .זהו אמנם חומר כימי אך אינו ניספג ופעולתו היחידה היא ריכוך היציאה.לכן יש אמנם מינון מומלץ שכתוב על האריזה אך צריך להתאים את המינון לתוצאה :מטרת הטיפול היא יציאה רכה כל יום וללא כאב כך בהדרגה הילד מפסיק להתאפק.לעיתים נדרש מינון יותר גבוה מהמומלץ על האריזה.אם מינון של 17 גרם ליום ב240 מל שתיה גורם ליציאה רכה 1-2 ביום סימן שזה מינון מתאים .אם בהמשך היציאה תהפוך רכה מדי-שלושל צריך לרדת מעט במינון אך בכל מקרה בתאום עם הרופא הגסטרואנטרולוג המטפל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער