כבר 3 ימים ללא יציאה אצל תינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/04/2011 | 17:58 | מאת: מיה

שלום, התינוקת שלי בת 4 חודשים, ניזונה מהנקה מלאה (או בקבוק עם חלב שאוב), בריאה, בעלת תאבון בריא ועולה יפה במשקל. כבר 3 ימים שלא היתה לה יציאה והיא סובלת מגזים יותר מהרגיל (לא רגועה, מתפתלת ומתאמצת) . בדר"כ יש לה יציאה כל יום ואפילו כמה פעמים ביום. מעבר לזה, היא נראית בסדר, נותנת שתן, מחייכת ואוכלת. אם כי היה יותר קשה להאכיל אותה מבקבוק בימים האחרונים (היתה צריכה יותר הפסקות) והיו לה גם קצת יותר פליטות מבדר"כ. כמה זמן לחכות עוד ליציאה? האם כדאי ללכת לרופא?

לפי התסמינים שאת מתארת יתכן שיש בימים אלא מחלה וירלית קלה ובעוד מספר ימים היא תחלוף.בכל מקרה זה ידוע שתינוקות יונקים יכולים לא לעשות יציאה שבוע ימים או שבועיים וגם יותר ואחרי ההפסקה יש יציאה רגילה וזה לא מהווה בעיה רפואית.בכל מקרה אם אין יציאה שבוע ימים ממליצה לפנות לרופא מטפל לבדיקה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער