עצירות לבת חודש

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/04/2011 | 16:48 | מאת: ליאת

בתי בת חודש ושבועיים אוכלת סימילאק, בד"כ היציאות שלה בסדר יום כן ויום לא (עד 2-3 יציאות ביום) . משלשום יש לה עצירות . היא מתאמצת ומנסה לעשות אך לא מצליחה ומתחילה לבכות . תקוע לה בפי הטבעת חתיכה של צואה שהתקשתה אך היא לא מצליחה לשחרר אותה. כל האזור נהיה קשה ואדום ממש נוצר "פקק" .ניסיתי לעשות לה אמבטיה חמימה עם מעט שמן תינוקות לרכך את המקום ועשיתי לה עיסוי בבטן וכיווצתי לה את הרגליים לכיוון הבטן ושום דבר לא עוזר. אשמח לקבל יעוץ בהקדם כיצד ניתן לשחרר ולעזור לה.

תופעה של יציאות קשות מדי פעם אצל תינוקות קטנים מוכרת ולרוב חולפת עם סבלנות זמן וטיפול מתאים.בשלב ראשון להחזיק אותה אחרי ארוחות בתנוחה של בירכים מקופלות לבטן .תנוחה זו מקלה פעולת מעיים.אם רואים גוש של יציאה קשה מבצבץ מפי הטבעת אפשר פעם למשוך את החתיכה מפי הטבעת אך כעיקרון לא עושים גירוי בפי הטבעת.אפשר להחליף את הת"מל למטרנה אקסטרא-קיר (לנסות לפחות במשך שבוע ימים),או בהמשך אם עדיין צואה קשה לנסות נוטרמיגן .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער