בן שנה ו-9 חודשים- יציאה קשה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/03/2011 | 22:37 | מאת: בלה

שלום, בני בן השנה ו-9 חודשים סובל מזה כשבוע מיציאה קשה מספר פעמים ביום ונראה מתאמץ מאד (עד לפני כשבוע היו לו מספר יציאות ביום, יציאות רכות ובזמנים קבועים בד"כ). מה ניתן לעשות? האם צריך לפנות לרופא? תודה

רצוי לעזור ולרכך את היציאה הקשה כדי למנוע כאב ביציאה שעלול לגרום להתאפקות.התכשיר המועדף לריכוך היציאה הוא נורמלקס אבקה 2 כפיות ב100 מל שתיה מתוקה או תחליף חלב פעם ביום לתקופה של שבועיים או יותר לפי הצורך.לתת יותר פירות וירקות .

23/03/2011 | 22:04 | מאת: נטע

ביתי בת שנה ושבעה חודשים, ונראה שהיא סובלת מעצירות. במקרים רבים היא מתלוננת על כאבי בטן לפני יציאה ולעיתים בעת מתן צואה היא אדימה ובוכה מכאב. יש פעמים שיהציאות רגילות, רכות ויוצאות חלק אבל אחרי יום יומיים שוב חוזרת התלונה על כאב.יש לציין כי התזונה שלה די קבועה ועדיין לא הצלחתי לבודד את המזון שגורם ליציאה רכה יותר 1. האם יש משהו שיכול להקל, לרכך, ללא מרשם רופא? 2.אני חוששת שהיא תמנע מיציאות בגלל הכאב, איך לעזור לה?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער