כאבי בטן עזים, עצירויות, קושי במתן יציאה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/02/2011 | 10:38 | מאת: אמא

בני בן 6 חודשים, סובל מכאבי בטן לאורך כל היום!. עד גיל 4 חודשים ינק (וגם אז סבל מכאבי בטן) ומאז העברנו לתחליפי חלב ואח"כ לצמחי (בהמלצת רופא) ושוב לחלב שום דבר לא שיפר את כאבי הבטן (לעיתים יש הפוגות של 3-4 ימים ואז חוזר). סובל מבעיות ביציאה, מלווה בבכי וקושי (בד"כ נותן יציאות אך ורק לאחר ששותה בקבוק- אינו מסוגל להוציא עצמאית). מאז שהתחלנו עם מרק הירקות ניכר שיפור (נותן יציאה פעם ביום), אך כמה שעות לאחר מכן (מהרגע ששותה רק חלב ולא אוכל ירקות/פרי) מתחילה שוב העצירות. מתן פרביוטיקה לא עזר. יש ימים שיוצא גללים קשים ויש ימים שמשחה, אך תמיד מלווה בכאבים. הדבר מפריע לו בעיקר במהלך השינה (מתכווץ עם הרגליים) ובכלל! סה"כ מתפתח יפה, אך אני חשה שהוא מאוד סובל. דבר נוסף, הבעיות הקשות בימים אלו החלו שהעברתי אותו מתחליף חלב שלב 1 לשלב 2 (האם כל שינוי קטן בתפריט שלו צריך לגרום לכאבי בטן עזים)???

יש פעוטות שהשינויים והמעברים במזון-מיניקה לתחליף חלב אם ,מנוזל לאוכל מוצק בכפית או משלב 1 לשלב 2 כרוך בעצירות ואי נוחות בבטן.יציאה קשה גורמת לכאב בפי הטבעת וגם זיכרון של כאב כך שגם אם יש יציאה רכה יש ציפיה לכאב ובכי לפני ובזמן יציאה וקרוב לודאי גם ניסיון להתאפק. האם ניסיתם פורמולה צימחית מספיק זמן לפחות שבוע שלם? אם ריכוך צואה כך שלא יהיו גללים כואבים אלא רק יציאה מישחתית רכה תפחית בהדרגה את החרדה בזמן יציאה.מתן נורמלקס כפית אבקה ב50 מל שתייה או תחליף חלב אם במשך חודש-חודשיים יכול לרכך את היציאה ועם הזמן ירגע.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער