עצירות בתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/05/2010 | 21:06 | מאת: מיכל

שלום, עברתי על התשובות כאן בפורום ואני מבינה שנורמלקס הוא הפתרון. שתי שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה כאן או באתר של היצרן- האם המוצר הוא מוצר טבעי (אי מניחה שלא כי לא ראיתי אחרת)? מדוע ההמלצה היא חד משמעית על המוצר המסויים? האין לו מתחרים בשוק? תודה, מיכל

נורמלקס הוא חומר כימי פוליאתילן גליקול (PEG).הוא אינו מופק מצמח .הוא חומר ותיק ומוכר שנים רבות ומשמש ביצור תרופות קוסמטיקה ותעשיה.הוא חסר טעם וריח נמס בקלות אינו ניספג במעי הוא מתערבב בצואה ותכונתו -סופח מים וכך היציאה מתרככת וקל יותר לעשות יציאה.החומר אינו משפיע ישירות על התכווצות המעים אינו גורם להתמכרות או הרגל ואינו פוגע בספיגה של ויטמינים או חומרים אחרים מהמזון. הוא משמש לטיפול בעצירות בארצות הברית ובאירופה כבר למעלה מעשור.יעילות ובטיחות בטיפול נבדקו גם בתינוקות. בשנים אחרונות זהו החומר השימושי ביותר בטיפול בעצירות בכל העולם המערבי.הוא נמצא יעיל יותר ממרככי צואה אחרים ועם פחות תופעות לואי של גזים וכאב בטן.יתרונו על פני תכשירים אחרים הוא גם בכך שאין לו טעם וריח ולכן הילדים שותים אותו בקלות. יש בארץ תכשיר דומה פגלקס שמכיל גם כן פוליאתילן גליקול (PEG)אולם הוא מכיל גם חומרי טעם וריח ויטמין C . קיים גם נטורל ללא טעם.אולם לא ברור מה ריכוז החומר הפעיל PEG .לאחרונה נוסף גם פגלקס עם סיבים ובו ריכוז הPEG עוד יותר נמוך והתכשיר פחות יעיל.מי שמקבל טיפול בפגלקס ומרוצה מהתוצאות אינו צריך לחליף טיפול.מי שמתחיל עכשיו רצוי שיתחיל עם נורמלקס שהוא כולו חומר פעיל וכל המחקרים בוצעו עם שימוש בחומר זה הן לגבי מינון והן לגבי תופעות לואי. אם להורה נוח יותר לתת לילד כף של סירופ אבילק והילד שותה ברצון וגם משתפר -גם זו לטובה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער