עצירות ממושכת אצל בת שנתיים ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/02/2011 | 18:15 | מאת: רון

שלום, בתי בת שנתיים ושלושה חודשים, סובלת מעצירות זה יותר משבועיים. לאחר מס יציאות קשות מאוד, היא מתאפקת והיום זה היום החמישי ללא יציאה. אתמול התחלנו לתת לה נורמלקס. שאלתי היא האם הנורמלקס ירכך גם את הצואה הקשה מאד שכבר יש במעי הגס? ואחרי כמה ימים זה מתחיל להיות מסוכן? תודה רבה רון

עצירות אינה מסוכנת היא רק לא נעימה ובגיל הרך גם מפחידה את הפעוט שחש פתאום כאב בזמן יציאה ולכן מתאפק.גם הטיפול אין בו סכנה ואפשר לתת נורמלקס תקופות ארוכות של חודשים ושנים לפי הצורך.נורמלקס משפיע לאחר 2-3 ימים ואני מקווה שעד קבלת מענה זה כבר יש שיפור ביציאות.אם אין שיפור משמעותי כנראה המינון נמוך וצריך להעלות במינון ולהוסיף עוד כפית ב50 מל שתיה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער