בת שנה ותשע שעברה כתינוקת ניתוח ומתקשה במתן צואה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/02/2011 | 17:36 | מאת: דודי

הקטנה עברה ניתוח אנוס קדמי בגיל 4 חודשים. ע"פ הרופאים לכל אורך הדרך, הכל תקין. מאז ועד היום (בת שנה ותשעה חודשים) מתקשה מאד במתן צואה, ישנם רצפים של יומיים-שלשה ללא יציאה ואז יציאה קשה ש"נתקעת" בפתח ואנחנו צריכים לעזור לה. קיבלה הרבה זמן פגלקס, שמן זית במזון, פרפין, כרגע נר גליצרין (שלעיתים אחרי שעה יוצא בשלמותו (?!)). נתננו לה השבוע גם סירופ לבולק, אך ללא כל שיפור ביציאה.... שותה יפה מים, אוכלת הכל.... אנחנו די מיואשים לראות אותה מתאמצת ללא יכולת לעזור.

כדי להקל על מתן הצואה צריך לרכך את הצואה כל הזמן על ידי פגלקס או נורמלקס.שמן זית לא עוזר .נרות גם לא נכון לתת כי כל נגיעה בפי הטבעת גורמת לכאב ומפחידה ומגבירה את ההתאפקות .הטיפול צריך להיות במינון מתאים ולאורך זמן של מספר חודשים ואפילו שנה שנתיים עד אחרי הגמילה מטיטול.נורמלקס 2 כפיות ב100 מל שתיה טעימה יכול להיות מינון מתאים.אפשר ללעלות או לרדת בכמות לחפש את המינון שמתאים לה למתן יציאה רכה כל יום. בשל המורכבות הנוספת שיש כאן בעיקבות הניתוח אני ממליצה להיות במעקב וטיפול גסטרואנטרולוג ילדים.

10/02/2011 | 12:56 | מאת: דודי

תודה רבה, אציין כי ההמלצה לגבי שמן זית באה מראש המחלקה בביה"ח.... לגבי נר, הרופאה בקופ"ח הסבירה שמתן משלשל כגון לבולק ירכך את מה שבפנים אך לקראת הפתח יהיה תמיד גוש קשיח שלא יושפע ולכן השילוב בין נר שירכך קרוב לפי הטבעת ומשלשל, הם השילוב המומלץ. מאחר וגם על פי גישתך, פגלקס יראה אותותיו רק אחרי תקופה ארוכה מאד, הוא ככל הנראה אינו פתרון לטווח מיידי.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער