נעם

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/02/2011 | 18:12 | מאת: טל

שלום הבן שלי בן שנתיים עוד לא גמול הוא מפחד משירותים וסיר לפני חודשיים התחילה לו בעיה לעשות קקי הוא מתעמץ שעות אבל כלום לא יוצא לו הוא לוחץ ממש כמו בלידה הוא בוכה וסובל נתנו לו אל צירות שלא עזר נתנו לו 3 חוקנים שעזר ל3 ימים ואבילאק 5CC בערב ובבוקר 10CC וביום הרביעי אתמול גם לקח זמן עד שיצא לו היום עם האבילק עדיין קשה לו כבר שעה אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי ליפנות הוא ממש סובל תודה טל

הקושי ביציאות נגרם כתוצאה ממעגל חוזר שכולל:מהתאפקות והמנעות מיציאה קשה וכואבת וכתוצאה מכך הצואה מתקשה יותר ובואבת יותר ושוב התאפקות וחוזר חלילה.הפתרון הוא ריכוך הצואה .אבילק יכול להיות אמצעי מתאיםואולי היום כבר תיהיה יציאה רכה עם 15 מל ביום.אפשר לעלות במינון האבילק ל10 מל פעמיים ביום אך אפשר גם לתת תכשיר אחר נורמלקס .מינון מתאים לבנך 3 כפיות אבקה מומס ב150 מל של שתיה או פורמולה כל יום עד שיש צואה רכה כל יום.אם היציאה רכה מדי לרדת ל2 כפיות כל יום בשתיה.את הטיפול צריך להמשיך תקופה ארוכה לפחות חודשיים ואחר כך ירידה איטית, ובמקרה שאת חושבת שהוא הולך לקראת גמילה אז להמשיך טיפול עד אחרי הגמילה.בכל מיקרה אפשר לעלות מעט במינון הנורמלקס לפי הצורך ולהמנע ממתן חוקנים כי זה מפחיד וכואב לילד ויכול להחמיר יותר את ההתאפקות.בהצלחה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער