אי מתן צואה בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/01/2011 | 00:06 | מאת: כ

תינוק בן חודשיים וחצי הנקה בלבד עד גיל 6 שבועות מתן צואה תקין. מאז שבועיים ללאמתן צואה לבסוף היתה יציאה בעלת מרקם סמיך לא קשה אך גם לא נוזלי כמו בדרכ. הרופאה המליצה על מתן נורמלקס האם מותר? עברון 10ימים ועדיין אין יציאה חושב לציין שהתינוק רגוע בטן רכה מה לעשות?

לתינוק שרק יונק יכולה להיות תופעה של מיעוט יציאות עם הפסקה של שבוע-שבועיים בין היציאות וכאשר מופיעה יציאה היא רכה .אם התינוק נינוח אוכל טוב לא מקיא ובטן לא תפוחה והיציאה בתום ההפסקה היא רכה אין צורך להתערב וגם לא לתת נורמלקס אלא לעקוב ולבוא לבקורת רופא הילדים פעם בשבוע-שבועיים.לא לעשות שום גירוי בפי הטבעת . אם היציאות קשות אפשר לרכך עם נורמלקס לתקופה קצרה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער