עצירות מוזרה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/01/2011 | 09:26 | מאת: אמיר

שלום רב, בני בן ה-11 חודשים סובל מעצירות מוזרה. הוא מתאמץ מאוד ולעיתים לוקח לו מעל 24 שעות עד שהוא משתחרר, אך הצואה איננה קשה בכלל. בגיל יותר מוקדם הוא סבל מעצירויות רבות, אך אז כשהיה משתחרר הצואה היתה קשה ושחורה. היתה תקופה של כחודשיים בהם כלל לא היו עצירויות ועכשיו זה חזר שוב. הוא מקבל כל הזמן לבולק במינונים שונים, ובשלב הנוכחי, גם 10 מ"ל וגם נר לא עוזרים לו במיוחד. הוא מטופל מגיל שבועיים ע"י גסטרואנטרולוג בשל רפלוקס/עצירות/רוטה ולמרות שהרופא מסכים איתנו שהתופעה מוזרה, הוא איננו חושב שהתופעה מצריכה בדיקות מיוחדות או נובעת מבעיה אנטומית כלשהי. הייתי שמח לשמוע חוות דעת נוספת בעניין.

טוב שאתם במעקב וטיפול גסטרואנטרולוג ילדים.יכול להיות שלאחרונה היתה שוב יציאה קשה או גוש גדול מהרגיל ששוב גרם לכאב בפי הטבעת וחזרה של התאפקות במשך ה24 שעות עד ליציאה.ממליצה לנסות מתן נורמלקס במקום לבולק 2 כפיות מומס ב100 מל שתיה או פורמולה. בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער