עצירה של יציאה בכוונה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/12/2010 | 23:52 | מאת: פנינה

בני בן 8 מגיל 3 חדשים סובל מעצירות אני זוכרת שבגיל 3 חד' הרופא עשה לו חוקן עם הזרת שלו ומאז הוא סובל מעצירות עד היום הוא עוצר את עצמו עד שאנחנו מגלים שהוא עוצר אז אנחנו מבקשים ממנו ללכת לשירותים והוא הולך. הוא סובל מ F.M.F ולפי דיברי הרופאה הבנתי שהקולחצין גורם ליציאות אבל זה לא עוזר. מה עושים?

התאפקות היא תופעה מוכרת ושכיחה בילדים.באופן כללי הטיפול כולל מתן מרכך צואה כגון נורמלקס יום יום תקופה ארוכה של מספר חודשים ושינוי התנהגות על ידי הישיבה מסודרת בשירותים 3 פעמים ביום בשעות קבועות: בבוקר, אחרי ארוחת צהריים ואחרי ארוחת ערב. אולם במקרה שלכם כאשר התופעה התחילה ככ מוקדם בגיל 3 חודשים ועדיין נמשכת בגיל 8 אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער